
TESİD 33. Olağan Genel Kurulu Yapıldı
Türk Elektronik Sanayicileri Derneği’nin (TESİD) 33. Olağan Genel Kurul toplantısı 22 Mart 2023 günü İstanbul’da ENTES Tesislerinde yapıldı.
Yeni Yönetim Kurulu Asil üyeleri olarak ; Yaman Tunaoğlu (KAREL), İbrahim Uğurlu (UDEA), Ece Demirkol (MULTİTEK), Ömer Akdeniz (DAİİCHİ), Sedat Alantar (DEICO), Muhittin Solmaz (HAVELSAN), Sinan Dumlu (NETAŞ), Sıddık Yarman (SAVRONIK), Aziz Sever (ULAK), Genel Sekreter olarak, Suat Bengür, Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri olarak; Levent Fadıloğlu (ENTES), Erdem Güneş (LETTA), İlkay Çelik (GESK), Coşku Ispalar (EMKO), Müge Güzin Güzel (EMGE), Nahit Büyükşahin (INGUN), Kayra Uzun (NETELSAN), Vural Akman (EMPA), Faik Erem (ENTES) seçildiler.
Yeni Denetim Kurulu Asil üyeleri olarak; Ahmet Tarık Uzunkaya (ENTES), Nurşen Yıldırım (KAREL), Volkan Akbıyık (EMPA), Yedek üyeleri olarak; Riza Durucasugil (NETAŞ), Mehmet Onur Özçelik (HAVELSAN), Ober Saygılı (UDEA) seçildiler.
Yeni Yüksek Denetim Konseyi üyeleri olarak; Duran Leblebici, Fikret Yücel, Orkun Hasekioğlu (TÜBİTAK), Mete Çakmakcı (TTGV), Ata Akın (ACIBADEM), Mustafa Uğuz (ARÇELİK), Lütfi Yenel (KRON), Berrin Benli (NOVUSENS) seçildiler.
Genel Kurulu takiben Yönetim Kurulu yaptığı ilk toplantıda görev paylaşımı yapıldı. KAREL Genel Müdürü Yaman Tunaoğlu, bir kez daha TESİD Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. İbrahim Uğurlu Başkan Vekili, Ece Demirkol Saymanlık görevlerini üstlendiler.
Genel Kurul sonrası bir açıklama yapan Yaman Tunaoğlu, “TESİD, 2023-2025 döneminde de dinamik ve özverili çalışmalar ile Türkiye Elektronik Sanayii’ne katkı sunmaya devam edecektir. Yaşadığımız korkunç deprem ve sel felaketlerinden dolayı tüm ülke olarak büyük üzüntü içindeyiz. Yaralarımızı hızla sarmak ve güçlü bir gelecek yaratmak için her alanda işbirliği yapmalı, seferber olmalıyız dedi.
Tüm sektörlerimizin teknolojiyi kullanarak üretimlerini ve verimliliklerini arttırmaları gereken günümüzde, elektronik sanayinin, yaşamın tüm alanlarına “Akıl” katan dijital teknolojiler için gereken donanım ve yazılımları ürettiğini vurgulayan Tunaoğlu, “Önemli olan takım oyunu. Ülkemizde maalesef yeterli olmayan iş birliği kültürünü süratle geliştirmeli, yeteneklerimizi, gücümüzü birleştirerek hızımızı artırmalı, ülkemize ekonomik değer yaratacak katma değeri yüksek ürün ve hizmetlerimizi yurt dışı pazarlarda yaygınlaştırmalıyız. Beyin göçünü durdurmalıyız. Bu dönemde de yönetim olarak en önemli hedefimiz, elektronik sektörüne değen tüm paydaşları birbirleriyle buluşturmak olacak. Buradan doğacak iş birliklerinin yaratacağı sinerjinin tüm paydaşlara ve dolayısı ile ülkemize çok değerli katkıları olacağına inanıyorum.” dedi.