TESİD, Elektronik Sanayi İşbirliği Platformu - ESİP Projesi üyesidir.

36. Olağan Genel Kurul Toplantısı (Mali Genel Kurul) Yapıldı

36. Olağan Genel Kurul Toplantısı (Mali Genel Kurul) Yapıldı

Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), 36. Olağan Genel Kurulu’nu 25 Mart 2026 tarihinde ENTES Elektronik İstanbul tesislerinde gerçekleştirdi. Sektörün birleştirici gücü olan TESİD’in bu yılki Mali Genel Kurul toplantısında, mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Yaman Tunaoğlu TESİD!in faaliyetlerini anlattı.

2026 Yılı Planları ve İbra Süreci

Genel Kurul’da 2025 yılı faaliyetleri ile mali durum detaylı bir şekilde paylaşıldı. Yapılan oylama neticesinde Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu oy birliği ile ibra edilirken, derneğin 2026 yılı projeleri de üyeler tarafından onaylandı.

TESİD Zirvesi 8 Aralık’ta İstanbul’da

Yaman Tunaoğlu, 2024 yılında ilki gerçekleştirilen ve iki yılda bir yapılması kararlaştırılan TESİD ZİRVESİ’nin 2026 yılında yapılacağını hatırlattı. Zirveye dair detaylar şu şekildedir:

  • Tarih: 8 Aralık 2026
  • Yer: Cevahir Otel-Asia-İstanbul
  • İçerik: Teknoloji Paneli ve geleneksel TESİD Yenilikçilik ve Yaratıcılık Ödülleri töreni ve Gala Yemeği.

Tunaoğlu, sektörün en prestijli etkinliklerinden biri olan bu zirve için tüm üyeleri destek vermeye ve katılım sağlamaya davet etti.

2025-2030 Stratejik Planı Açıklandı

TESİD’in sektördeki çözüm ortağı rolünü pekiştirmek amacıyla hazırlanan 2025-2030 Strateji Planı da Genel Kurul üyeleriyle paylaşıldı. Tunaoğlu, yeni dönemin dört ana stratejik hedefe odaklandığını belirtti:

  1. Sektördeki sürdürülebilir büyümeyi desteklemek.
  2. Sektör ekosistemini sürekli geliştirmek.
  3. Yasal ve idari düzenlemelere aktif katkı sağlamak.
  4. Derneğin etkinliğini ve görünürlüğünü artırmak.

TESİD’in elektronik sanayinin ana buluşma noktası olduğunun altını çizen Tunaoğlu, derneğin sektördeki birleştirici rolünü kuvvetlendirmeye devam edeceklerini vurguladı.